Program

The inaugural ComSciCon Los Angeles will be held on two days separated by two weeks to give attendees time to work on Write-a-thon pieces! The days of the workshop will be April 9th and April 23rd, 2021.

Event program can be found here

Event overview

DAY 1 April 9th, 2021

10:00am - 10:15am

Welcome to ComSciCon-LA 2021!

10:15am - 11:15am

Social Media and #SciComm (SciComm Fundamentals)                     Speaker: Sarah Mojarad

 

15 minute Morning break

11:30am - 12:30pm

Panel 1: Diversity, Equity, & Inclusion in Science Communication   Speakers: Evelyn Valdez-Ward, Dakotah Tyler, Smadar Naoz, Newton Nguyen, Kalani Heinz

 

  1 hour Lunch break

1:30pm - 2:30pm

Workshop: Empathic Communication for Compassionate Social Science Speaker: joan miller

                                                     15 minute Afternoon break

2:45pm - 3:45pm

Workshop: Honing your Message with Improv                                     Speakers: Brian Brophy, Heidi Klumpe, Mike Wong

3:45pm - 4:15pm

Write-a-Thon Check-In & How to Pitch an Article

4:30pm -

Game Night/Virtual Happy Hour!

 

DAY 2 April 23rd, 2021

9:50am - 10:00am

Day 2 Introduction

10:00am - 11:30am

Write-A-Thon Expert Review

 

                           15 minute Morning break

11:45am - 12:15pm

Pop Talks Part 1

1 hour Lunch break

1:15pm -1:45pm

Pop Talks Part 2

1:45pm - 2:45pm

Panel 2: SciComm in LA                                                                           Speakers: David Saltzberg, Emily Lakdawalla, Rosanna Xia, Kate Helen Downy

     15 minute Afternoon break

3:00pm - 4:00pm

Keynote: Science communication in a QAnon world: Why we need social science to do our job                                                                                   Speaker: Lucy Jones

4:00pm - 4:15pm

Closing Remarks

4:30pm -

Game Night!

 

If you have any questions, please contact losangeles@comscicon.org and follow us on Twitter